OLETKO VAILLA KOTIA?

Mikäli olet jäänyt asunnottomaksi, älä jää yksin vaan hae apua. Joskus tilanteen muuttuminen paremmaksi voi kestää, mutta älä luovu toivosta. Toimi näin:

Kirjaudu oman kuntasi maistraattiinVaraudu perustelemaan, miksi haluat muuttaa esim. Helsinkiin.

Ota yhteys sosiaalitoimeen. Ota yhteyttä kotikuntasi tai sen kunnan sosiaalitoimeen, jossa olet kirjoilla. Mikäli et tiedä missä olet kirjoilla, ota yhteys lähimpään sosiaalitoimeen. Pääsääntöisesti sinun on oltava kirjoilla siinä kunnassa tai kaupungissa, mistä haet asuntoa.

Hae tarvittaessa apua papereiden täyttämiseen. Apua tarjoavia paikkoja on useita. Apuaan tarjoavat esimerkiksi Sininauhasäätiön Aimo asumisen tuki ja Vailla vakinaista asuntoa ry. Lisäksi läheiset voivat tukea sinua asunnonhakuprosessissa. 

Älä menetä toivoasi. Jonotus voi kestää jonkin aikaa. Esimerkiksi Sininauha Oy:n vuokra-asunnon saamisen edellytyksenä on joko pitkittynyt tai toistuva asunnottomuus sekä päihde- tai mielenterveysongelma. Asunnon hakeminen edellyttää myönteistä asuntopäätöstä sosiaalitoimelta. Suoraan kadulta tuettuun asumiseen muuttaminen ei ole mahdollista. Kun saat sosiaalitoimelta myönteisen päätöksen, pääset asuntojonoon. Jonotusaikaa on etukäteen vaikea arvioida. Asuntoja tarjotaan sitä mukaan kun niitä vapautuu.

Lue lisää Sininauha Oy:n tuetusta asumisesta ja Sininauhasäätiön Aimo asumisen tuesta.

maistraattiin. Varaudu perustelemaan, miksi haluat muuttaa esim. Helsinkiin.

Ota yhteys sosiaalitoimeen. Ota yhteyttä kotikuntasi tai sen kunnan sosiaalitoimeen, jossa olet kirjoilla." data-share-imageurl="">